Groep 6

Leuk dat u mee wilt lezen over het reilen en zeilen in onze groep 6! We beginnen de dag met een ontvangstgesprek. Op maandag doen we dat middels een coöperatieve werkvorm, op de andere dagen is steeds een ander groepje aan de beurt om te vertellen. Daarna is het tijd voor de Bijbelles. Op maandag leren we een psalm, op dinsdag, woensdag en donderdag luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel en op vrijdag doen we meestal een verwerking.

Zo rond kwart over 9 gaan we aan de slag met rekenen. Bij de instructie van de les schrijven we mee in ons schrift. Zo onthouden we de denkstappen goed en beperken we de tijd achter ons scherm. Daarna aan we aan de slag met de verwerking in Snappet. Aan het stoplicht kunnen we zien of we helemaal stil moeten werken, of dat we elkaar mogen helpen en of de juf een hulpronde loopt. Na de rekenles gaan we naar buiten om lekker te ontspannen en te spelen met elkaar!

Na de pauze leest de juf voor, terwijl wij eten en drinken. Soms mogen we dan ook kleuren en tekenen met elkaar. Daarna leren we verder bij de vakken spelling en taal. Op vrijdag gaan we om 11.00 uur naar gym.

’s Middags beginnen we weer met elkaar door te zingen en te bidden. Hierna luisteren we naar een muziekstuk van Luisterland. Daarna komen – verspreid over de week – allerlei vakken aan bod: schrijven, informatieverwerking en verkeer bijvoorbeeld. Maar ook lezen we: soms in duo’s, dan weer in een leescircuit. Het is dan vaak heerlijk rustig in de klas! Ook leren we over de geschiedenis. Dit jaar staan we stil bij de eerste vijf tijdvakken, beginnend bij de prehistorie. Bij aardrijkskunde leren we van alles over deze aarde, over plekken dichterbij en verder weg. Ook topografie en natuuronderwijs staan op het programma. Gelukkig is er ook tijd om creatief bezig te zijn bij muziek, tekenen en handvaardigheid.

Rond drie uur gaan we afronden en dan is het tijd voor de groepsbeloning! Iedere dag is er weer een andere beloning waar we heel de dag ons best voor doen! Aan het einde van de schooldag zingen en danken we met elkaar. Daarna doen we allemaal onze taak van de weekdienst. Iedereen heeft elke week een andere taak, zodat de klassendienst met elkaar snel gebeurd is!

Groetjes van alle kinderen van groep 6 en de juffen