MENUZOEKEN
Bekijk onze foto's

Groep 4-5

In groep 4/5 beginnen we de dag met 10 minuten stillezen. Hierna hebben we met elkaar een ontvangstgesprek. Op maandag leren we een nieuwe psalm, op dinsdag, woensdag en vrijdag luisteren we naar een Bijbelverhaal en op donderdag doen we een Bijbelse verwerking. 
 
Na de dagopening gaan we aan de slag met rekenen. We rekenen allemaal op een Chromebook in Snappet. Dit programma houdt precies bij hoe hard we werken en wat ons niveau is. Zo krijgen we ook precies op ons eigen niveau rekenles. Na hard werken hebben we ook een pauze verdiend: buitenspelen! Na de pauze leest de juf voor en luisteren we naar een muziekstuk van Luisterland. 
 
Taal en spelling komen na de pauze aan bod. We werken met de methode Taalactief. In allebei de groepen werken we aan vast schrijven, ook in onze taalschriften. Voor het oefenen van een regelmatig, vast handschrift gebruiken we de methode Klinkers. 
 
In de middag komen allerlei andere vakken aan bod, bijvoorbeeld  
SOVA, biologie en verkeer. Vrijdagmiddag krijgt groep 5 ook aardrijkskunde of geschiedenis en Engels. Om ongeveer 14.00 uur houden we een fruitpauze, waarbij de juf voorleest of we even gezellig samen mogen kletsen. Ook muziektekenen en handvaardigheid staan natuurlijk op het programma.  
Op maandag gaan we om de week allemaal naar zwemles, op vrijdag hebben we iedere week gym.

 

Elke dag sluiten we gezamenlijk afWe werken in het begin van het schooljaar met een beloningssysteem, waarmee we elke dag een groepsbeloning kunnen verdienen, die we eind van de schooldag plannenDit om het zich houden aan de klassenregels te bevorderen. Tot slot zingen we een lied of psalm en eindigen we met dankgebed.

 Groene Kruisstraat 12
4414 AL Waarde

T 0113-503042
E directie@cbsdenakker.nl