Coronamaatregelen

Huidige coronamaatregelen

• We houden 1,5 meter afstand tussen volwassenen.
  • De kleuters mogen in de klas worden gebracht. De andere groepen spelen voor schooltijd op het plein.
  • Als een kind positief getest is hoeft niet meer automatisch de hele groep in quarantaine. In zo'n geval zullen we altijd contact opnemen met de GGD. In overleg met de GGD wordt dan besloten of er leerlingen zijn die in nauw contact zijn geweest en dus wel geadviseerd worden in quarantaine te gaan.
  • In het geval van een besmetting gaat het hele gezin in quarantaine.
  • Volwassenen doen voor binnenkomst een gezondheidscheck. Deze vindt u op de deur bij de ingangen.
  • Kinderen mogen bij een lichte verkoudheid naar school. Bij koorts, benauwdheid of veel hoesten blijven ze thuis. Bij twijfel: volg de beslisboom. Het advies van de GGD is om uw kind bij verkoudheid wel te laten testen.
  • Bij afwezigheid mag u uw kind absent melden via de Klasbord app. Wilt u dan in een opmerking aangeven wat de klachten zijn - als de klachten coronagerelateerd zijn
  • In de klas zorgen we voor regelmatig handen wassen en voldoende ventilatie.

Bij klachten:

Kinderen blijven thuis als:

• Het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is.

• Het kind in afwachting is van een testresultaat.

• Het kind een huisgenoot is van iemand met een bevestigde covid-19 infectie. Het kind blijft dan thuis gedurende de quarantaineperiode. Als het kind geen klachten ontwikkeld tijdens deze periode mag het kind daarna weer naar school.

Personeel blijft thuis:
  • Bij neusverkoudheid, keelpijn, benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak, of koorts boven 38°C.

• Als er contact is geweest met iemand met een bevestigde covid-19 infectie.

• Als er een gezinslid koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.

Testen
  • Testen van kinderen jonger dan 12 jaar wordt dringend geadviseerd als:
  • het kind verkoudheidsklachten heeft (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn),
  • de klachten niet (alleen) bestaan uit verkoudheidsklachten (bijv. als er ook sprake is van hoesten, koorts en/of benauwdheid), of het kind anderszins ernstig ziek is,
  • er een indicatie is in het kader van een bron- en contactonderzoek,
  • Kinderen die getest worden, blijven thuis totdat de uitslag bekend is.
Wanneer een leerling positief getest is op corona moet hij/zij ten minste 7 dagen thuis in isolatie blijven en uitzieken. De leerling mag pas weer naar school en de opvang als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft.

Het kan zijn dat een leerkracht afwezig is terwijl de groep wel naar school mag. Indien mogelijk wordt er vervanging geregeld. Is er geen vervanging mogelijk, dan zullen we overgaan op een tijdelijke vorm van onderwijs-op-afstand.

Hieronder enige informatie van de GGD of andere instanties over corona.

Leefregels en informatiebrieven RIVM

Informatie van de GGD. Er is een telefonisch spreekuur opengesteld voor vragen in deze bijzondere tijd met het coronavirus. Dit spreekuur kan gezien worden als vangnetfunctie voor ouders van schoolgaande kinderen met (lichte) opvoedproblematiek tijdens de coronacrisis.
Ze staan voor u en uw vragen klaar.

Hoe praat je met kinderen over het coronavirus?
Het Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie geeft handreikingen.
Filmpje met eenvoudige uitleg en relativeren.

Vraag en antwoord voor kinderen. Van het Nederlands Jeugdinstituut. Op deze site is meer informatie te vinden over dit onderwerp en over spanning die de situatie thuis op kan leveren.

Animatie eenvoudige uitleg corona. Dit is een site speciaal ontwikkeld door de overheid voor mensen die de algemene informatie allemaal net te lastig vinden. Het is ook een ideale site om kinderen iets meer duidelijkheid te geven over het coronavirus.

Informatie Rijksoverheid over Corona.