Coronacrisis

Hieronder enige informatie van de GGD of andere instanties over corona.

Informatie van de GGD. Er is een telefonisch spreekuur opengesteld voor vragen in deze bijzondere tijd met het coronavirus. Dit spreekuur kan gezien worden als vangnetfunctie voor ouders van schoolgaande kinderen met (lichte) opvoedproblematiek tijdens de coronacrisis.
Ze staan voor u en uw vragen klaar.

Hoe praat je met kinderen over het coronavirus?
Het Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie geeft handreikingen.
Filmpje met eenvoudige uitleg en relativeren.

Vraag en antwoord voor kinderen. Van het Nederlands Jeugdinstituut. Op deze site is meer informatie te vinden over dit onderwerp en over spanning die de situatie thuis op kan leveren.

Animatie eenvoudige uitleg corona. Dit is een site speciaal ontwikkeld door de overheid voor mensen die de algemene informatie allemaal net te lastig vinden. Het is ook een ideale site om kinderen iets meer duidelijkheid te geven over het coronavirus.

Informatie van de overheid.
Regels corona.
Folder informatie corona 16 maart 2020